Bikepacking Rome 12

12/13 Assisi - Orte

Helemaal bekeerd en tot ons zelf gekomen daalden we van onze berg af. De kerken, kathedralen en andere Unesco opgewaardeerde bouwwerken lieten we achter ons, om Umbrië verder te doorkruisen. Even de weersvoorspellingen meegeven, het zou heet worden, bloedheet.

We zouden vandaag 95 km moeten overwinnen inclusief 1000 hoogtemeters. Achteraf gezien bleek dat wel mee te vallen. Maar ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat de afdalingen zwaarder waren dan de beklimmingen. Wind uit alle richtingen en een wegdek dat de naam asfalt niet waardig.

Opvallend aan deze regio is, eender hoe klein je gehucht, dorp of wijk. Je hebt recht op een prachtig antieke kerk. Je komt deze overal tegen in kleine en iets grotere formaten. Vaak op het absurde af.

We moesten vandaag 3 cols over die het vermelden waard waren. De eerste was eentje van 5 km, vervolgens 8 km, om terug af te sluiten met eentje van 12 km. Na deze laatste begonnen de zon en de lege drinkbussen te wegen. Het voelde als 50 graden.

public.jpeg

De vele oprijlanen met cipressen gaven ons het idee in een Italiaanse film mee te spelen, de olijvenbomen in de voortuinen deden vermoeden dat hier wel eens olijfolie geproduceerd zou kunnen worden. Soms moet je de veronderstellingen niet moeilijker maken dan ze zijn.

‘s Middags stoppen we aan het eerste terras dat we tegenkomen, ergens temidden van de tweede grote afdaling pal in het midden van de rit. 2 ijskoude cola’s en 1,5 liter fris water moesten eraan geloven. Vol goede moed en een bodem zweet in onze schoenen vertrokken we voor deel 2.

De omgeving werd droger en onze kelen ook. 2 maal ademhalen was voldoende om een halve drinkbus te ledigen. Zo gezegd zo gedaan, we moesten uiteindelijk ook vooruit blijven gaan.

Bij bovenstaande cipressen rij was ik niet zeker of dit een Italiaans alternatief was voor licht aan het einde van de tunnel. Gezien de laatste beklimming erop zat en we het nodige oplapwerk konden verrichten aan het zwembad bij onze slaapplaats heb ik beslist een foto te nemen en het pad niet te volgen.

Om de volledige explosie van de benen/motor tegen te gaan hebben we in de eerste supermarkt een lot van 6 waterijsjes gekocht en alles van drank wat ze fris hadden staan, hun assortiment was helaas eerder beperkt.

Het was een lange dag. Het zwembad op onze prachtige slaapplaats bracht verkoeling. De airco en het water hielpen ook. Morgen maken we ons op voor la grande finale! Rome.

Vorige
Vorige

Bikepacking Rome 13

Volgende
Volgende

Bikepacking Rome 11