De nieuwe SHIMANO GRX 12-Speed

Geweldig nieuws voor liefhebbers van gravel en offroad adventures. De lancering van de nieuwe Shimano GRX 12-speed groepset is ongetwijfeld een spannende ontwikkeling voor de gravel community. Het vergroten van de versnellingsrange met een kleinste kransje van 10 tanden biedt rijders meer veel opties voor zowel klimmen als afdalen.

De keuze tussen 10-45 en 10-51 cassettes zal fietsers in staat stellen hun versnellingen aan te passen aan hun specifieke behoeften en terrein, wat de veelzijdigheid van de groepset vergroot. Er blijft ook een 2X optie beschikbaar. Shimano brengt de nieuwe groepset naar buiten onder 3 categorieen; UNBEATABLE 1x45 ,UNSTOPPABLE 1x51 en UNDROPPABLE 2x12.

Het gebruik van een achterderailleur die veel trekjes heeft van de MTB-collectie van Shimano is een slimme zet, dit zorgt ervoor dat Shimano voor het eerst een Mullet setup aanbied. Dit verkleint de kloof in hun gravel verhaal met SRAM en ‘Campa’. Dit opent de deur voor meer personalisatie en aanpassingsmogelijkheden, wat opwindend nieuws is voor iedereen die graag op diverse terreinen rijdt.

Shimano zal de micro spline body, die momenteel gebruikt wordt in het mtb gamma, krijgt zijn introductie in deze gravel groepset. Het zal Shimano helpen om het kransje met 10 tanden te installeren op de GRX groepsets.

Momenteel zal de groepset op de markt komen als mechanische groepset er wordt nergens een timetable bekend gemaakt voor een mogelijke di2 variant, al wordt deze wel verwacht in de nabije toekomst.

De nieuwe Shimano GRX 12-speed groepset lijkt op het eerste zicht alvast een veelbelovende toevoeging te zijn aan de wereld van gravelbiking en het zal interessant zijn om te zien hoe deze zich in de praktijk bewijst.

Volgende
Volgende

Trainingsschema - Core Stability